Solarni kolektori

Solarni kolektori 2018-05-30T07:25:13+00:00

Elektrovod d.o.o. Podgorica – Solarni kolektori. Firma se bavi dugi niz godina isporukom, ugradnjom i servisom solarnih kolektora na kvalitetan način.

Iskoristite energiju Sunca i besplatno zagrijavajte vodu bilo da je koristite za bojlere ili za dogrijavanje sistema centralnog grijanja.

Smanjite mjesečne izdatke i odlučite se za naše efikasne sisteme.

Imate apartmane na moru? Solarni kolektori prava stvar za vas. Uštede su višestruke. Dajte nam povjerenje i uvjerićete se.

Najčešće primjenjivana hidraulička šema u Solarnim instalacijama “ELEKTROVOD“ d.o.o.
 
Na tržištu već postoje strojevi za veš i sudove sa dva priključka (topli-solarni i hladni). Troškovi ugradnje takvog sistema su različiti, zavisno od tipa i proizvođača opreme.
Kreću se od 1.500,00 € do najviše 3.800,00 €. Obzirom na visok procenat solarne frakcije u Crnoj Gori period povraćaja investicije je niži od svih zemalja regiona.
Pored toga svaki rast cijena električne energije utiče na smanjenje perioda za povraćaj investicije.
PRIMJER IZVEDENIH INSTALACIJA ZA SANITARNU TOPLU VODU U CENTRALNOM BOJLERU SA SOLARNIM KOLEKTORIMA I IZVOROM TOPLOTE SA KOTLOM NA PELET.
 

Površina solarnih kolektora u Crnoj Gori na 1000 stanovnika je trenutno najniža u Evropi.

To je apsurdno u odnosu na količinu sunčevih zračenja dozračenu na površinu 1 m² za period od godinu dana koja iznosi 1600 kWh/m².

Prosječna vrijednost globalnog zračenja, na godišnjem nivou, na teritoriji Njemačke je oko 1000 kWh/m².

Ona u  Srbiji iznosi oko 1400 kWh/m².

A samo u 6 zemalja EU: Njemačkoj, Francuskoj, Španiji, Italiji, Austriji i Grčkoj postavljeno je do kraja 2011. godine 90% ukupnog broja solarnih kolektora koji su do tada postavljeni u EU.
Te zemlje čine 54% ukupnog broja  stanovnika EU. (Izvor: Renewable 2011 global status report.)
Najviše urađenih solarnih sistema “Elektrovod” d.o.o.  je izgradio sa površinom 4,5 m², dva kolektora i bojler od 300 litara što je popularno za jedno domaćinstvo za grijanje tople vode i uključenje: veš mašine, sudo mašine i sudopere.
 Vršimo isporuku i ugradnju solarnih kolektora na teritoriji cijele Crne Gore. Bilo da je u pitanju Podgorica i Danilovgrad, primorje: Budva, Kotor, Herceg Novi, Tivat, Petrovac, Bar, Ulcinj ili da Vam je kuća, stan ili poslovni prostor na sjeveru: Nikšić, Pljevlja, Žabljak, Berane, Plav, Rožaje, Gusinje, Andrijevica, Kolašin, Mojkovac slobodno nas pozovite i napravićeno dogovor na obostrano zadovoljstvo.
Zbog toga Vam predlažemo da kontaktirate Elektrovod d.o.o. Podgorica koji će naći najoptimalnije rješenje gdje će Vam cijena biti prihvatljiva a solarni kolektori za zagrijavanje tople vode biti ugrađeni na vrhunskom nivou.